Recept

Koolvis met couscous-mosterdlaag

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Schenk de bouillon over de couscous en laat 10 minuten wellen. Schil de aardappelen en de wortelen. Spoel de courgettes, halveer in de lengte en snij, samen met de wortelen, in plakjes. Snij de aardappelen in blokjes. Splits het ei en klop het eiwit stijf.

  2. 2

    Klop de eidooier los met de mosterd en de peterselie, en meng ‘m door de couscous. Breng op smaak met peper en zout. Spatel het eiwit er voorzichtig door.

  3. 3

    Spoel de koolvisfilets, dep droog en leg in een ovenschaal. Bestrijk met het couscousmengsel en gaar 15 à 20 minuten in de oven.

  4. 4

    Verhit de olie in een pan en stoof de aardappelblokjes 5 minuten onder een deksel. Breng op smaak met de tijm, de peterselie en wat peper en zout. Voeg de wortelplakjes toe en laat nog eens 5 minuten stoven. Doe de courgette erbij en bak 10 minuten zonder deksel op de pan.

  5. 5

    Roer de plattekaas met het spuitwater tot een glad mengsel. Rasp de citroenschil en pers de vrucht uit. Breng de plattekaas op smaak met 1⁄2 koffielepel citroenschil, 1 koffielepel sap, de kruiden, peper en zout. Serveer de koolvis met de groenten en de dipsaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Koolvis met couscous-mosterdlaag

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!