Kruimeldeegtaart met tuinkruiden en geitenkaas
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kruimeldeegtaart met tuinkruiden en geitenkaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Doe de bloem in een mengkom en maal er flink wat peper over. Voeg de boter in vlokjes en 2 à 3 el koud water toe en werk alles snel met de vingers door elkaar tot een kruimelig deeg. Rol het deeg tot een bal, verpak in huishoudfolie en leg 1 uur in de koelkast.

  2. 2

    Vet de taartvorm in. Rol de deegbal op een met bloem bestoven werkvlak dun uit tot een ronde lap met een diameter van ± 26 cm en bekleed er de vorm mee. Druk het deeg goed aan tegen de opstaande randen van de vorm. Prik de bodem meermaals in met een vork en zet 15 minuten in de diepvriezer. Verwarm de oven voor op 180°C.

  3. 3

    Bak de taartbodem 12 à 15 minuten voor in de oven en laat afkoelen. Klop intussen in een kom de eieren los met de room, tuinkruiden en verkruimelde geitenkaas. Kruid de vulling met peper en zout

  4. 4

    Verlaag de oventempera- tuur naar 160°C. Giet de vulling in de voorgebakken taartbodem. Bak de taart 20 minuten tot de vulling gestold is en mooi goudbruin kleurt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Doe de bloem in een mengkom en maal er flink wat peper over. Voeg de boter in vlokjes en 2 à 3 el koud water toe en werk alles snel met de vingers door elkaar tot een kruimelig deeg. Rol het deeg tot een bal, verpak in huishoudfolie en leg 1 uur in de koelkast.

  2. 2

    Vet de taartvorm in. Rol de deegbal op een met bloem bestoven werkvlak dun uit tot een ronde lap met een diameter van ± 26 cm en bekleed er de vorm mee. Druk het deeg goed aan tegen de opstaande randen van de vorm. Prik de bodem meermaals in met een vork en zet 15 minuten in de diepvriezer. Verwarm de oven voor op 180°C.

  3. 3

    Bak de taartbodem 12 à 15 minuten voor in de oven en laat afkoelen. Klop intussen in een kom de eieren los met de room, tuinkruiden en verkruimelde geitenkaas. Kruid de vulling met peper en zout

  4. 4

    Verlaag de oventempera- tuur naar 160°C. Giet de vulling in de voorgebakken taartbodem. Bak de taart 20 minuten tot de vulling gestold is en mooi goudbruin kleurt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.