Recept

Filodeegtaartjes met waterkers en roomkaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Laat diepvriesfilodeeg ontdooien. Maak de waterkers schoon, spoel en laat uitlekken. Pel de sjalotten en snij in fijne ringetjes. Stoof de sjalotsnippers glazig in olijfolie, voeg de waterkers toe en laat slinken.

  2. 2

    Laat de waterkers uitlekken, doe hem in de blender, verkruimel er de roomkaas bij, voeg de eieren toe en kruid met peper en zout. Mix glad.

  3. 3

    Vet de 4 vormpjes in met gesmolten boter. Snij elk filodeegvel in vierkantjes die net iets groter zijn dan de vormpjes en leg die op elkaar in de vormpjes. Kwast elk vierkantje filodeeg in met gesmolten boter.

  4. 4

    Verdeel de vulling over de 4 taartbodempjes en bak de taartjes in de oven in 15 à 18 minuten goudbruin.

  5. 5

    Neem de taartjes uit de oven, verkruimel er nog wat roomkaas over en werk af met de tuinkruiden. Serveer lauw.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Filodeegtaartjes met waterkers en roomkaas

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!