Recept

Eendenborst met pastinaakpuree en witloof

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Klassiek feestgerecht.

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en de pastinaak, snij in stukken en kook ze samen gaar in gezouten water. Giet af en laat even uitdampen. Pureer glad met de melk en de boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Hou warm.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak met een scherp mes 3 inkepingen in het vet van de eend. Kruid de filets met peper en zout. Korst de eendenborsten op hoog vuur 3 minuten per kant in een pan zonder vetstof (begin met het vel en bak dan pas de kant met vlees). Laat ongeveer 8 minuten verder garen in de oven. Neem uit de oven en laat even rusten onder aluminiumfolie.

  3. 3

    Breng alle ingrediënten voor de saus aan de kook, behalve de chocolade. Laat inkoken tot de helft. Zeef de saus. Brokkel er de chocolade bij en laat smelten.

  4. 4

    Maak de witloofstronken schoon en halveer ze overlangs. Stoof ze gaar in boter. Kruid met peper en zout. Maak de paddenstoelen schoon en bak ze kort in een pan met wat boter. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Schep de puree in een spuitzak met kartelmond en spuit ‘kerstboompjes’ op de borden. Versier met rode bessen. Snij de eend in plakken en verdeel ze met het witloof en de paddenstoelen over de borden. Lepel er wat saus bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Eendenborst met pastinaakpuree en witloof

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!