Recept

Eendenborst met witloof

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Feestelijk gerecht

bereiding
  1. 1

    Meng voor de marinade de olie, sap van 2 sinaasappelen, 4 el witte wijnazijn, 4 el sojasaus, een beetje verse salie en tijm. Giet de marinade over de eendenborstfilets, dek af en zert 1 nacht in de koelkast.

  2. 2

    Leg de partjes zoete aardappel in een ovenvaste schotel. Strooi er de salie, tijm en knoflookhelften over en overgiet met wat olijfolie en een beetje zout.

  3. 3

    Was het witloof, leg het in een pan en voeg er het resterende sinaasappelsap, de witte wijnazijn en de boter aan toe. Dek af en laat ongeveer 20 minuten sudderen.

  4. 4

    Bak de zoete aardappelen 20 minuten in de oven.

  5. 5

    Neem de eendenborstfilets uit de marinade en bak ze in een pan met boter tot ze een krokant korstje hebben.

  6. 6

    Neem de gebakken filets uit de pan, doe de marinade erin en werk af met een klontje boter.

  7. 7

    Serveer de eendenborstfilets met het witloof en de zoete aardappelen en werk af met de saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Eendenborst met witloof

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!