Smakelijke suikertaart
bereiding
-
1
Los de gist op in de lauwe melk, doe de suiker erbij en roer goed. Doe de bloem in een mengkom, maak een kuiltje, voeg het zout en de in blokjes gesneden boter toe rond het kuiltje. Doe in het kuiltje de eidooier en het gistmengsel. Meng goed en kneed tot een bal. Verdeel het deeg in twee delen, leg ze in een kom en dek af met huishoudfolie. Laat ze rijzen tot ze in volume verdubbeld zijn.
-
2
Beboter de taartvorm, rol het deeg dun uit op een met bloem bestoven werkblad en leg in de vorm.
-
3
Maak de vulling. Klop de eieren los met 6 eetlepels suiker. Voeg een flinke snuif kaneel toe. Giet het beslag in de taartvorm. Bestrooi met de 2 resterende eetlepels suiker en laat
30 minuten rusten op een warme plaats. -
4
Verwarm de oven voor op 250°C. Bak de taart 5 minuten in de oven, verlaag de temperatuur naar 180°C en laat nog 8 à 10 minuten bakken tot de suiker gekaramelliseerd is.
-
5
Plet de suikerklontjes grof in een vijzel. Strooi de grove suiker over de taart. Serveer warm of lauw.