Recept

Gevulde patrijs met amandel-pistachesaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet er koud water over en laat goed uitlekken. Smelt de boter en fruit de sjalot en knoflook glazig. Haal van het vuur en meng er de rijst door, met de granaatappelpitten, verse kruiden, amandelen en pistaches. Kruid met peper en zout. Verdeel het mengsel in 2, zet een helft opzij en roer de dooiers door de andere helft.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de patrijzen, dep ze vanbinnen en vanbuiten droog met keu- kenpapier en kruid ze met peper en zout. Vul de vogels met de met ei gebonden rijstmix en bind de poten samen met keukentouw. Rooster de vogels 20 minuten in de oven, strijk ze in met gesmolten boter en laat ze nog 10 minuten verder garen.

  3. 3

    Rooster de amandelen en pistaches zonder vetstof in een koekenpan, laat afkoelen en mix in de blender tot poeder. Fruit de ui glazig in de boter. Voeg alle specerijen, behalve de saffraan, toe en roerbak 1 minuut. Voeg de saffraan, room en noten toe en breng aan de kook. Laat een paar minuten pruttelen en kruid met zout. Serveer de patrijzen met wat extra rijstmengeling en een paar lepeltjes saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde patrijs met amandel-pistachesaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!