Recept

Falafel van romanesco

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zelf falafel maken is een makkelijke manier om extra groenten aan je maaltijd toe te voegen: meng de kikkererwten met extra groenten, en serveer de falafel zoals hier met wat sla voor een heerlijk lichte lunch bomvol vitaminen. Voor deze falafel heb je geen friteuse nodig: je bakt ze in de oven of in de airfryer of heteluchtfriteuse.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de romanesco. Laat de kikkererwten goed uitlekken. Doe de romanesco, knoflook, peterselie, kikkererwten, bloem, korianderpoeder, komijn, chilipoeder en 1 koffielepel zout in de keukenmachine en maal fijn tot een samenhangend deeg (met de staafmixer lukt ook). Voeg indien nodig bloem toe om het deeg wat droger te maken.

  2. 2

    Maak ovale balletjes van het deeg en leg ze op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en gaar 25 à 30 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn.

  3. 3

    Kruid intussen de yoghurt met peper en zout. Snij de tomaten in blokjes en besprenkel met balsamicoazijn, olijfolie en peper en zout. Snij de kropjes sla doormidden, haal enkele blaadjes uit het hart en vul met falafelballetjes, stukjes tomaat en yoghurtsaus.

In de airfryer
  1. 1

    Besprenkel de falafelballetjes met een beetje olijfolie, leg de helft in het mandje van de heteluchtfriteuse en bak 12 minuten op 190°C. Bak daarna ook de andere helft.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Falafel van romanesco

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!