Gefrituurde mini-pizza's
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gefrituurde mini-pizza's

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verdeel het deeg in 6 porties. Vorm er kleine pizza’s van.

  2. 2

    Verhit zonnebloemolie in een pan en frituur er de bodems 2 minuten in. Laat uitlekken op keukenpapier.

  3. 3

    Leg de bodems op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met tomatensaus. Leg op elke pizza enkele mozzarellaballetjes, olijven en basili- cum en schuif 10 à 12 minuten in de oven. Kruid met versgemalen peper en serveer.

Pizzadeeg
  1. 1

    Doe de bloem samen met de gist, suiker en het zout in een mengkom van de keuken­ robot, voeg 300 ml lauwwarm water toe en kneed 10 minu­ ten. Of kneed 15 minuten met de hand.

  2. 2

    Vet een kom in met olijfolie. Vorm een bal van het deeg en leg ’m in de kom. Dek af met plasticfolie en laat een uurtje rijzen op een warme plaats. Verdeel het deeg in 6 gelijke porties en rol uit tot dunne pizzabodems.

Tomatensaus
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de tomaten, leg ze op een bakplaat. Halveer de bol knoflook, leg ’m erbij. Snipper het chilipepertje en verdeel met de verse kruiden over de tomaten.

  2. 2

    Besprenkel royaal met olijfolie en schep om. Zet 30 minuten tot een halfuur in de oven tot de tomaten zacht zijn.

  3. 3

    Duw de knoflook uit de schil, zeef samen met de to­ maten, chilipeper en kruiden. Gebruik hiervoor eventueel een roerzeef. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Laat de saus nog op een zacht vuur inkoken tot de gewenste dikte.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verdeel het deeg in 6 porties. Vorm er kleine pizza’s van.

  2. 2

    Verhit zonnebloemolie in een pan en frituur er de bodems 2 minuten in. Laat uitlekken op keukenpapier.

  3. 3

    Leg de bodems op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met tomatensaus. Leg op elke pizza enkele mozzarellaballetjes, olijven en basili- cum en schuif 10 à 12 minuten in de oven. Kruid met versgemalen peper en serveer.

Pizzadeeg
  1. 1

    Doe de bloem samen met de gist, suiker en het zout in een mengkom van de keuken­ robot, voeg 300 ml lauwwarm water toe en kneed 10 minu­ ten. Of kneed 15 minuten met de hand.

  2. 2

    Vet een kom in met olijfolie. Vorm een bal van het deeg en leg ’m in de kom. Dek af met plasticfolie en laat een uurtje rijzen op een warme plaats. Verdeel het deeg in 6 gelijke porties en rol uit tot dunne pizzabodems.

Tomatensaus
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de tomaten, leg ze op een bakplaat. Halveer de bol knoflook, leg ’m erbij. Snipper het chilipepertje en verdeel met de verse kruiden over de tomaten.

  2. 2

    Besprenkel royaal met olijfolie en schep om. Zet 30 minuten tot een halfuur in de oven tot de tomaten zacht zijn.

  3. 3

    Duw de knoflook uit de schil, zeef samen met de to­ maten, chilipeper en kruiden. Gebruik hiervoor eventueel een roerzeef. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Laat de saus nog op een zacht vuur inkoken tot de gewenste dikte.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.