Panpizza met artisjok
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Panpizza met artisjok

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 240°C. Vet een ovenbesten­ dige pan in met een dun laagje olijfolie. Verdeel het deeg in 6 porties en rol het uit ter grootte van de pan. Vul de pan met het deeg
    en bestrijk met een laagje tomatensaus.

  2. 2

    Laat de artisjokharten uitlekken en snij in twee. Spoel het basilicum en zwier droog.

  3. 3

    Beleg de pizzabodem met de artisjokharten, enkele blaadjes basilicum, de ge­ raspte mozzarella en verkruimel er de feta over. Schuif 12 à 15 minuten in de oven. Herhaal met de andere pizzabodems.

Pizzadeeg
  1. 1

    Doe de bloem samen met de gist, suiker en het zout in een mengkom van de keuken­ robot, voeg 300 ml lauwwarm water toe en kneed 10 minu­ ten. Of kneed 15 minuten met de hand.

  2. 2

    Vet een kom in met olijfolie. Vorm een bal van het deeg en leg ’m in de kom. Dek af met plasticfolie en laat een uurtje rijzen op een warme plaats. Verdeel het deeg in 6 gelijke porties en rol uit tot dunne pizzabodems.

Tomatensaus
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de tomaten, leg ze op een bakplaat. Hal­veer de bol knoflook, leg ’m erbij. Snipper het chilipepertje en verdeel met de verse kruiden over de tomaten.

  2. 2

    Besprenkel royaal met olijfolie en schep om. Zet 30 minuten tot een halfuur in de oven tot de tomaten zacht zijn.

  3. 3

    Duw de knoflook uit de schil, zeef samen met de to­ maten, chilipeper en kruiden. Gebruik hiervoor eventueel een roerzeef. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Laat de saus nog op een zacht vuur inkoken tot de gewenste dikte.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 240°C. Vet een ovenbesten­ dige pan in met een dun laagje olijfolie. Verdeel het deeg in 6 porties en rol het uit ter grootte van de pan. Vul de pan met het deeg
    en bestrijk met een laagje tomatensaus.

  2. 2

    Laat de artisjokharten uitlekken en snij in twee. Spoel het basilicum en zwier droog.

  3. 3

    Beleg de pizzabodem met de artisjokharten, enkele blaadjes basilicum, de ge­ raspte mozzarella en verkruimel er de feta over. Schuif 12 à 15 minuten in de oven. Herhaal met de andere pizzabodems.

Pizzadeeg
  1. 1

    Doe de bloem samen met de gist, suiker en het zout in een mengkom van de keuken­ robot, voeg 300 ml lauwwarm water toe en kneed 10 minu­ ten. Of kneed 15 minuten met de hand.

  2. 2

    Vet een kom in met olijfolie. Vorm een bal van het deeg en leg ’m in de kom. Dek af met plasticfolie en laat een uurtje rijzen op een warme plaats. Verdeel het deeg in 6 gelijke porties en rol uit tot dunne pizzabodems.

Tomatensaus
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de tomaten, leg ze op een bakplaat. Hal­veer de bol knoflook, leg ’m erbij. Snipper het chilipepertje en verdeel met de verse kruiden over de tomaten.

  2. 2

    Besprenkel royaal met olijfolie en schep om. Zet 30 minuten tot een halfuur in de oven tot de tomaten zacht zijn.

  3. 3

    Duw de knoflook uit de schil, zeef samen met de to­ maten, chilipeper en kruiden. Gebruik hiervoor eventueel een roerzeef. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Laat de saus nog op een zacht vuur inkoken tot de gewenste dikte.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.