Recept

Loempia's met kip

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Pel en pers de knoflook. Meng met het gehakt, de oestersaus, de sesamzaadjes, de koriander en het paneermeel. Vorm 16 worstjes en laat ze 30 minu- ten opstijven in de koelkast.

  2. 2

    Neem een wonton of rijstvel. Leg er telkens een kippen- worstje en een blaadje basilicum op, rol op en plak dicht met een beetje water. Verwarm de arachideolie in een antiaan- bakpan en bak de loempia’s in ± 7 minuten krokant of tot ze mooi goudbruin zijn.

  3. 3

    Spoel de komkommer en snij in reepjes. Maak de slablaadjes los en vorm er bootjes van. Schik de slabootjes op een schaal, vul ze met komkommer- reepjes en een loempia en werk af met waterkers. Lekker met zoetzure saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Loempia's met kip
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Pel en pers de knoflook. Meng met het gehakt, de oestersaus, de sesamzaadjes, de koriander en het paneermeel. Vorm 16 worstjes en laat ze 30 minu- ten opstijven in de koelkast.

  2. 2

    Neem een wonton of rijstvel. Leg er telkens een kippen- worstje en een blaadje basilicum op, rol op en plak dicht met een beetje water. Verwarm de arachideolie in een antiaan- bakpan en bak de loempia’s in ± 7 minuten krokant of tot ze mooi goudbruin zijn.

  3. 3

    Spoel de komkommer en snij in reepjes. Maak de slablaadjes los en vorm er bootjes van. Schik de slabootjes op een schaal, vul ze met komkommer- reepjes en een loempia en werk af met waterkers. Lekker met zoetzure saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!