Loempia's met kip
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Loempia's met kip

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Pel en pers de knoflook. Meng met het gehakt, de oestersaus, de sesamzaadjes, de koriander en het paneermeel. Vorm 16 worstjes en laat ze 30 minu- ten opstijven in de koelkast.

  2. 2

    Neem een wonton of rijstvel. Leg er telkens een kippen- worstje en een blaadje basilicum op, rol op en plak dicht met een beetje water. Verwarm de arachideolie in een antiaan- bakpan en bak de loempia’s in ± 7 minuten krokant of tot ze mooi goudbruin zijn.

  3. 3

    Spoel de komkommer en snij in reepjes. Maak de slablaadjes los en vorm er bootjes van. Schik de slabootjes op een schaal, vul ze met komkommer- reepjes en een loempia en werk af met waterkers. Lekker met zoetzure saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel en pers de knoflook. Meng met het gehakt, de oestersaus, de sesamzaadjes, de koriander en het paneermeel. Vorm 16 worstjes en laat ze 30 minu- ten opstijven in de koelkast.

  2. 2

    Neem een wonton of rijstvel. Leg er telkens een kippen- worstje en een blaadje basilicum op, rol op en plak dicht met een beetje water. Verwarm de arachideolie in een antiaan- bakpan en bak de loempia’s in ± 7 minuten krokant of tot ze mooi goudbruin zijn.

  3. 3

    Spoel de komkommer en snij in reepjes. Maak de slablaadjes los en vorm er bootjes van. Schik de slabootjes op een schaal, vul ze met komkommer- reepjes en een loempia en werk af met waterkers. Lekker met zoetzure saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.