Recept

Bietjestaart met geitenkaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een taart- vorm met bakpapier en leg het deeg erin. Leg er een tweede vel bakpapier op, met daarop bakbonen of -knikkers. Bak de bodem 10 minuten blind. Verwijder het bakpapier en de blinde vulling en bak nog 5 minu- ten verder. Haal de bodem uit de oven en laat afkoelen.

  2. 2

    Pel de ui en snij in ringen. Snij de bietjes in grove stuk- ken. Fruit de uiringen aan in olijfolie en voeg een flinke mespunt zout toe. Roerbak 5 minuten en voeg dan de rode biet, wijn, azijn, honing en gedroogde tijm toe en bak nog 5 minuten verder. Laat afkoelen.

  3. 3

    Klop de eieren los met de room. Leg de rode-bieten- mengeling op de taartbo- dem en strooi er de helft van de geitenkaas over, giet er het eimengsel over en werk af met de rest van de geitenkaas en de gehakte walnoten. Bak 30 à 35 minuten in de voorver- warmde oven.

  4. 4

    Haal de taart uit de oven en werk af met tijm. Serveer warm of koud.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bietjestaart met geitenkaas

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!