Recept

Ovenschotel met broccoli, geroosterde venkel en wilde rijst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

In plaats van pecannoten kun je ook walnoten of hazelnoten gebruiken in deze herfstige, vegetarische ovenschotel. Lekker van bij ons!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Maak de venkel schoon, snij de stronkjes in plakjes en leg ze op een ingevette bakplaat. Besprenkel ze met citroensap en olijfolie en kruid met de verse tijm, peper en zout. Zet 25 à 30 minuten of tot de venkel zacht en goudbruin is.

  2. 2

    Snij de broccoli in heel kleine roosjes. Pel en pers de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in een ovenvaste pan. Voeg de rijst en de knoflook toe en roerbak 1 minuut. Blus met de groentebouillon en laat 10 minuten zachtjes stoven tot de rijst beetgaar is.

  3. 3

    Voeg de broccoli toe en laat nog 3 minuten garen. Meng er de gebakken venkel, de stukjes geitenkaas en de pecannoten onder. Zet nog 20 minuten in de oven. Werk af met grofgehakte pecannoten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ovenschotel met broccoli, geroosterde venkel en wilde rijst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!