Komkommercake
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Komkommercake

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de komkommer, snij ’m doormidden en verwijder de zaadlijst met een lepeltje. Snij in grove stukken en mix fijn.

  2. 2

    Hou de helft van de limoen- zeste apart. Meng de rest met het sap, de gesmolten boter, suiker, vanille en klop nog even door tot een luchtig mengsel.

  3. 3

    Voeg de eieren een voor een toe. Wacht tot het vorige hele- maal is opgenomen. Voeg de helft van de bloem en 100 g komkommer toe. Roer goed en doe er de rest van de bloem en nog eens 100 g komkommer bij. Klop nog even stevig op.

  4. 4

    Beboter een bakvorm en giet het beslag erin. Bak in ongeveer 35 minuten gaar. Laat even afkoelen en ontvorm. Laat ’m op een rooster verder afkoelen.

  5. 5

    Meng voor de afwerking de kaas met de boter en poe- dersuiker. Spoel de komkommer en snij ‘m in flinterdunne plak- jes. Besmeer de cake met het roomkaasmengsel en beleg met de plakjes komkommer en
    de rest van de limoenzeste.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de komkommer, snij ’m doormidden en verwijder de zaadlijst met een lepeltje. Snij in grove stukken en mix fijn.

  2. 2

    Hou de helft van de limoen- zeste apart. Meng de rest met het sap, de gesmolten boter, suiker, vanille en klop nog even door tot een luchtig mengsel.

  3. 3

    Voeg de eieren een voor een toe. Wacht tot het vorige hele- maal is opgenomen. Voeg de helft van de bloem en 100 g komkommer toe. Roer goed en doe er de rest van de bloem en nog eens 100 g komkommer bij. Klop nog even stevig op.

  4. 4

    Beboter een bakvorm en giet het beslag erin. Bak in ongeveer 35 minuten gaar. Laat even afkoelen en ontvorm. Laat ’m op een rooster verder afkoelen.

  5. 5

    Meng voor de afwerking de kaas met de boter en poe- dersuiker. Spoel de komkommer en snij ‘m in flinterdunne plak- jes. Besmeer de cake met het roomkaasmengsel en beleg met de plakjes komkommer en
    de rest van de limoenzeste.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.