Kabeljauwfilet met broccoligratin
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kabeljauwfilet met broccoligratin

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Doordeweekse vis wordt feestelijk

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en kook ze gaar. Stoom de broccoli gaar. Stamp de aardappelen fijn, samen met de broccoli, wat boter en de geraspte kaas. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  2. 2

    Vorm gratins van de puree en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 20 min. in de op 200°C voorverwarmde oven.

  3. 3

    Stoof het sjalotje glazig in wat boter. Voeg de bouillon toe en laat inkoken tot de helft. Roer er de mosterd en de room door. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Frituur de selder tot krokant ‘stro’. Laat uitlekken.

  5. 5

    Bak de met peper en zout gekruide vis in een pan met boter, eerst 3 minuten op de velkant, dan nog even aan de andere kant. Verdeel de vis over borden, lepel er wat saus op, leg er een gratin bij en werk af met een toefje selderstro.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en kook ze gaar. Stoom de broccoli gaar. Stamp de aardappelen fijn, samen met de broccoli, wat boter en de geraspte kaas. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  2. 2

    Vorm gratins van de puree en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 20 min. in de op 200°C voorverwarmde oven.

  3. 3

    Stoof het sjalotje glazig in wat boter. Voeg de bouillon toe en laat inkoken tot de helft. Roer er de mosterd en de room door. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Frituur de selder tot krokant ‘stro’. Laat uitlekken.

  5. 5

    Bak de met peper en zout gekruide vis in een pan met boter, eerst 3 minuten op de velkant, dan nog even aan de andere kant. Verdeel de vis over borden, lepel er wat saus op, leg er een gratin bij en werk af met een toefje selderstro.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?