Recept

Paella met kip en kokkels

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

 

bereiding
  1. 1

    Spoel het zand uit de kokkels inkoudwaterofzetze1uurin koud water. Verhit 2 el olijfolie, doe er de uitgelekte kokkels in, voeg de witte wijn toe, zet het deksel op de pan en laat 1 mi- nuut garen. Schud op, en laat nog 1 minuut garen. Schud op- nieuw op, kruid met peper en zout en laat nog 1 minuut garen. Neem van het vuur en laat de kokkels in de pan afkoelen.

  2. 2

    poel de paprika’s, snij ze doormidden, verwijder zaadjes en zaadlijsten en snij het vrucht- vlees in blokjes. Pel de sjalotten en hak fijn. Snij de chorizo in plakjes. Spoel de kip onder koud
    water, dep droog met keuken- papier en snij in stukjes. Haal de kokkels uit hun schelp en zeef het kookvocht.

  3. 3

    Verhit de rest van de olijfolie in een ruime pan en roerbak de paprikablokjes, sjalot, chorizo
    en kip 2 minuten. Voeg rijst en saffraan toe, roerbak nog 1 mi- nuut en kruid met peper, zout en paprikapoeder. Blus met de kippenbouillon en het kookvocht van de kokkels. De rijst moet net onderstaan, vul eventueel aan met water of bouillon. Zet het deksel op de pan, breng aan de kook en laat 20 minuten garen op een zacht vuurtje, tot de rijst alle vloeistof opgenomen heeft.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 200°C. Neem de paella van het vuur en roer er de kokkels door. Kluts de eieren, kruid ze met peper en zout, giet over de paella en zet 15 minuten in de oven. Bestrooi met peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Paella met kip en kokkels

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!