Spanakopita
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Spanakopita

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk Grieks gerechtje. Deze flapjes met spinazie en fata zijn lekker als hapje of als voorgerecht.

bereiding
  1. 1

    Laat het filodeeg ontdooien. Vouw het open en snij het in repen van 8 cm breed. Leg het deeg tussen 2 vochtige theedoeken terwijl je de vulling maakt.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de spinazie en zwier de blaadjes droog. Pel de knoflook en snipper fijn. Maak de lente-uien schoon en snij in fijne ringetjes.

  3. 3

    Verhit de olie, fruit de lente-ui en de knoflook glazig, doe er de spinazie bij en roer tot deze slinkt, neem de pan van het vuur en laat afkoelen.

  4. 4

    Klop de eieren los, verkruimel er de feta in, voeg de goed uitgeknepen spinazie toe en meng. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Bestrijk 1 reep filodeeg met olijfolie, leg er 1 reep bovenop en kwast opnieuw in met olijfolie. Schep op 5 cm van de onderste korte rand 2 el vulling op het deeg. Sla de onderste korte rand schuin over de vulling heen, zodat er een driehoek ontstaat en vouw verder tot het eind van de reep deeg. Kwast de naad in met olijfolie en leg op een met bakpapier beklede bakplaat, met de naad naar beneden.

  6. 6

    Werk zo alle deegrepen en de vulling op. Schuif de bakplaat in de warme oven en bak de flapjes in 25 à 30 minuten goudbruin.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Laat het filodeeg ontdooien. Vouw het open en snij het in repen van 8 cm breed. Leg het deeg tussen 2 vochtige theedoeken terwijl je de vulling maakt.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de spinazie en zwier de blaadjes droog. Pel de knoflook en snipper fijn. Maak de lente-uien schoon en snij in fijne ringetjes.

  3. 3

    Verhit de olie, fruit de lente-ui en de knoflook glazig, doe er de spinazie bij en roer tot deze slinkt, neem de pan van het vuur en laat afkoelen.

  4. 4

    Klop de eieren los, verkruimel er de feta in, voeg de goed uitgeknepen spinazie toe en meng. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Bestrijk 1 reep filodeeg met olijfolie, leg er 1 reep bovenop en kwast opnieuw in met olijfolie. Schep op 5 cm van de onderste korte rand 2 el vulling op het deeg. Sla de onderste korte rand schuin over de vulling heen, zodat er een driehoek ontstaat en vouw verder tot het eind van de reep deeg. Kwast de naad in met olijfolie en leg op een met bakpapier beklede bakplaat, met de naad naar beneden.

  6. 6

    Werk zo alle deegrepen en de vulling op. Schuif de bakplaat in de warme oven en bak de flapjes in 25 à 30 minuten goudbruin.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.