Recept

Spanakopita met feta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Griekse spinazietaart. Lekker met een Griekse salade.

Tip: het lekkerst is spanakopita lauwwarm of vers uit de oven, maar hij is ook prima koud te eten.

bereiding
  1. 1

    Snipper de ui en bak ze glazig in olijfolie. Hak de spinazie grof en snij de lente-uitjes in ringen. Schep de lente-uitjes onder de gebakken ui en roerbak 1 minuut. Voeg dan de spinazie, peterselie en dille toe, kruid met peper en zout en laat slinken. Schep alles in een zeef en duw er het vocht met de bolle kant van een eetlepel uit. Laat vervolgens afkoelen.

  2. 2

    Klop de eieren los met de melk en de verbrokkelde feta. Kruid met peper. Giet dit mengsel door de spinazie en roer goed om.

  3. 3

    Neem een ovenschaal van ongeveer 20 bij 30 centimeter bestrijk het met olijfolie. Leg een vel filodeeg in de schaal en bestrijk met olijfolie. Herhaal dit met 5 andere vellen voor een stevige filobodem.

  4. 4

    Stort de inhoud van de pan voorzichtig op het filodeeg. Bedek weer met een vel filodeeg, bestrijk met olie en herhaal 5 keer. Zet de ovenschaal ongeveer 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. tot de bovenkant mooi goudbruin ziet.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Spanakopita met feta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!