Recept

Gevulde aardappel met spekjes en dille-vinaigrette

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekkere winterse kost

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200° C.

  2. 2

    Aardappelen poffen doe je zo. Borstel de ongeschilde aardappelen goed schoon en prik ze met een vork aan alle kanten in. Zo voorkom je dat de schil tijdens het bakken barst. Bestrijk de aardappelen met wat gesmolten boter of zonnebloemolie. Leg ze op een bakplaat en laat ze in 60 à 75 minuten (afhankelijk van de grootte van de aardappelen) gaar worden in de oven.

  3. 3

    Meng voor de vinaigrette de room met het citroensap en de gehakte dille. Breng op smaak met een scheutje schnaps of jenever, peper en zout. Voeg eventueel een paar eetlepels water toe.

  4. 4

    Spoel de rucola en zwier 'm droog. Bak de spekjes - enkele minuten voor het einde van de gaartijd van de aardappelen - krokant in een pan met antiaanbaklaag.

  5. 5

    Verdeel de sla over 4 borden. Leg op elk bord een gepofte aardappel, verdeel er de spekjes over en werk af met de dille-vinaigrette.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde aardappel met spekjes en dille-vinaigrette

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!