Varkensfilet, gevulde peertjes met geitenkaas en honingdressing
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Varkensfilet, gevulde peertjes met geitenkaas en honingdressing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk bijgerecht

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Vermeng de geitenkaas met de fijngehakte kruiden, breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Spoel en halveer de peertjes, verwijder het klokhuis. Vul de peertjes met het geitenkaasmengsel. Wikkel rond elk half peertje 2 plakjes gerookt spek. Kwast ze in met olijfolie, kruid met peper en zout. Leg ze in een ovenschaal en bak ze 15 à 20 minuten in de oven, tot het spek krokant is en de peertjes net zacht zijn.

  4. 4

    Kruid de mignonnettes met peper en zout. Schroei ze mooi dicht in een braadpan met een nootje boter. Laat ze 6 tot 8 minuten verder garen in de oven.

  5. 5

    Haal het vlees uit de pan en wikkel het in aluminiumfolie. Laat 5 minuten rusten. Blus de pan met de porto, voeg de kalfsfond en de balsamicoazijn toe. Laat inkoken tot sausdikte. Breng op smaak met peper en zout.

  6. 6

    Klop een vinaigrette van de rest van de olijfolie met de wittewijnazijn en de honing, kruid met peper en zout. Maak er de sla mee aan. Snij het vlees in mooie plakken, serveer met de peertjes en de salade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Vermeng de geitenkaas met de fijngehakte kruiden, breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Spoel en halveer de peertjes, verwijder het klokhuis. Vul de peertjes met het geitenkaasmengsel. Wikkel rond elk half peertje 2 plakjes gerookt spek. Kwast ze in met olijfolie, kruid met peper en zout. Leg ze in een ovenschaal en bak ze 15 à 20 minuten in de oven, tot het spek krokant is en de peertjes net zacht zijn.

  4. 4

    Kruid de mignonnettes met peper en zout. Schroei ze mooi dicht in een braadpan met een nootje boter. Laat ze 6 tot 8 minuten verder garen in de oven.

  5. 5

    Haal het vlees uit de pan en wikkel het in aluminiumfolie. Laat 5 minuten rusten. Blus de pan met de porto, voeg de kalfsfond en de balsamicoazijn toe. Laat inkoken tot sausdikte. Breng op smaak met peper en zout.

  6. 6

    Klop een vinaigrette van de rest van de olijfolie met de wittewijnazijn en de honing, kruid met peper en zout. Maak er de sla mee aan. Snij het vlees in mooie plakken, serveer met de peertjes en de salade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.