Recept

kokoskip met oosterse rijst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Schil de worteltjes, selder en gember. Snij de wortelen en selder in fijne reepjes. Verwijder de zaadlijsten van het chilipepertje en snipper het fijn. Rasp de gember.

  2. 2

    Verhit wat boter en olie in een wok en stoof de groenten aan. Voeg de kokosmelk en de bouillon toe, de kipfilets en de laurier, kurkuma en geraspte gember. Voeg eventueel ook 1 el suiker toe. Breng aan de kook en laat in 15 minuten zachtjes gaar worden. Voeg indien nodig nog een glas water toe en laat op een zacht vuurtje nagaren.

  3. 3

    Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de schil van de citroen, pers de citroen. Schil de gember en hak ‘m fijn. Stoof de gember, citroenrasp en -sap, kardemom, kaneel en kruidnagels even aan in zonnebloemolie tot de aroma’s vrijkomen. Voeg de rijst toe, bak kort op.

  4. 4

    Steek een prikkertje in de maïs, bak gaar in een pan met een beetje olie. Pel en ontpit de tomaten, snij in blokjes.

  5. 5

    Schep de rijst en de kokoskip in diepe borden of soepkommetjes en werk af met blokjes tomaat, enkele maïsspiesjes en een plukje verse koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

kokoskip met oosterse rijst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!