Recept

Terrine van kalfsvlees met salie en sterrentoast

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze feestelijke terrine is een makkelijk voorgerecht voor je kerstmenu.

bereiding
  1. 1

    Giet de wijn over het broodkruim. Laat weken en knijp uit. Spoel de salie en snipper fijn. Pel de uien, hak ze fijn. Fruit ze 10 minuten in de boter met de fijngesneden salie, tot ze glazig zijn. Neem de pan van het vuur en meng het broodkruim erdoor.

  2. 2

    Hak het kalfsvlees en het natuurspek zo fijn mogelijk in de keukenmachine of met een vleesmolen. Voeg het losgeklopte ei en het uimengsel toe aan het vlees. Kruid met de peper, zout en nootmuskaat.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 175°C. Zet een ovenschaal gevuld met heet water klaar. Vul een terrinevorm(1,5 l) met het vleesmengsel en dek af met dunne plakjes buikspek. Zet het deksel op de terrine en zet het geheel in de ovenschaal – zorg dat er geen water in komt. Bak de terrine 1.30 uur in de oven. Laat afkoelen en laat 1 à 2 dagen rusten in de koelkast voor je de terrine aansnijdt.

  4. 4

    Maak voor het serveren de sterrentoast. Steek met een vormpje sterretjes uit het toastbrood en bestrijk ze met wat olijfolie. Zet 3 à 5 minuten onder de ovengrill, tot ze goudbruin en krokant zijn. Serveer de terrine in plakken, met de toast en een groene salade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Terrine van kalfsvlees met salie en sterrentoast

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!