Recept

Lentelasagne met schelvis en tuinbonen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Snij de schelvisfilet met een scherp mes in dunne plakken. Blancheer de tuinbonen enkele minuten in kokend water, laat schrikken onder koud water en duw ze uit hun vliesje. Snij de tomaten in dunne plakjes. Snipper de sjalot en stoof glazig in boter. Voeg de tuinbonen toe en roerbak kort.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt 50 g boter en voeg de bloem toe. Roer tot een roux en voeg al roerend de bouillon en melk toe. Laat al roerend inkoken en breng op smaak met basilicum, peper en zout. Meng er van het vuur de helft van de geraspte kaas door.

  3. 3

    Beboter een ovenschaal en leg er een laag lasagnevellen in. Leg daarop 1/3 van de tuinbonen, een laagje tomatenplakjes en 1/3 van de vis. Bedek met een laagje bechamelsaus. Herhaal de laagjes nog 2 keer. Werk de laatste laag af met de rest van de geraspte kaas.

  4. 4

    Zet de lasagne 35 minuten in de oven, tot hij een mooi bruin korstje heeft. Werk af met enkele blaadjes basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lentelasagne met schelvis en tuinbonen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!