Schelvis met witloofslaatje
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Schelvis met witloofslaatje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker licht

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Wrijf de vis aan de velkant goed in met peper, zout, Provençaalse kruiden en paprikapoeder. Spoel het witloof en snij het in lange repen.

    Pers de citroen.

    Snij de lente-uitjes in repen.

  2. 2

    Bak de vis in een pan met hete boter 6 minuten op de velkant, op middelhoog vuur. Draai om en bak ook aan de andere kant nog 2 minuten. Bestrooi met het mosterdzaad. Haal de vis uit de pan en hou warm onder folie.

  3. 3

    Doe de witloofreepjes met de bamboescheuten in, dezelfde pan en roerbak kort. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Serveer de vis met de lauwe witloofsalade en garneer met reepjes lente-ui.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Wrijf de vis aan de velkant goed in met peper, zout, Provençaalse kruiden en paprikapoeder. Spoel het witloof en snij het in lange repen.

    Pers de citroen.

    Snij de lente-uitjes in repen.

  2. 2

    Bak de vis in een pan met hete boter 6 minuten op de velkant, op middelhoog vuur. Draai om en bak ook aan de andere kant nog 2 minuten. Bestrooi met het mosterdzaad. Haal de vis uit de pan en hou warm onder folie.

  3. 3

    Doe de witloofreepjes met de bamboescheuten in, dezelfde pan en roerbak kort. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Serveer de vis met de lauwe witloofsalade en garneer met reepjes lente-ui.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.