Recept

Scheermesjes met ratatouille

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Op het strand liggen ze voor het oprapen. In de keuken zijn scheermesjes iets minder bekend. Maar eens je ze geproefd hebt, smaken ze naar meer.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de zaadjes uit de stukken paprika. Leg ze met het vel naar boven op een bakplaat en schuif ze in de oven. Laat zo’n 20 minuten staan of tot het vel blazen vormt. Haal uit de oven en laat afkoelen in een plastic zak. Nu kun je de paprika’s makkelijk pellen. Pel de tomaat en verwijder de pitjes. Snijd de courgette, de aubergine, de paprika’s en de tomaten in fijne blokjes. Pel en snipper het sjalotje en de knoflook.

  2. 2

    Stoof het sjalotje en de knoflook aan in 2 eetlepels olijfolie. Voeg er de blokjes groente aan toe. Kruid met peper, zout, tijm en laurier. Stoof gaar onder deksel.

  3. 3

    Mix in de blender de olijven met het basilicum en de ansjovis tot een tapenade. Meng de tapenade naar smaak door de ratatouille.

  4. 4

    Bak de schelpen op matig vuur in olijfolie tot ze opengaan. Lepel de ratatouille over de schelpen en serveer ze meteen met wat basilicumblaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Scheermesjes met ratatouille

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!