Recept

Ratatouille met scampi's

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een supersnelle zomerse ratatouille met scampi's.

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de rode ui en de knoflook. Maak de aubergine, courgettes en paprika's schoon en snij ze in hapklare stukken.

  2. 2

    Stoof de uien en knoflook in een pan met olijfolie. Voeg de aubergines, courgettes en paprika toe en bak enkele minuten mee. Voeg de kerstomaatjes, de tijm en de rozemarijn toe. Laat 25 minuten sudderen op een zacht vuur. Breng op smaak met de balsamicoazijn, peper en zout. Verwijder de overgebleven verse kruiden uit de ratatouille.

  3. 3

    Bak de scampi's ondertussen krokant in olijfolie. Voeg ze de laatste 5 minuten bij de ratatouille.

  4. 4

    Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en maak de korrels los.

  5. 5

    Werk de ratatouille af met de basilicumblaadjes, breng op smaak met peper en zout en serveer met de rijst.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ratatouille met scampi's

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!