Recept

Gekaramelliseerde venkelsoep met gegrilde scheermesjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ben je niet bekend met scheermesjes? Dan is dit het ideale gerecht om deze lekkernij te ontdekken. Het is heel belangrijk dat je levende scheermesjes koopt. Tik eventjes op de schelp: trekt het vlees zich terug, dan is het oké. Stoom of gril ze niet te lang, anders wordt het visvlees taai.

bereiding
  1. 1

    Verhit de ovengrill voor. Spoel de scheermesjes grondig in gezouten water. Pel en snipper de ui. Maak de venkel schoon en snipper ‘m fijn. Hou het loof bij voor de afwerking.

  2. 2

    Verhit wat olie in een grote kookpot. Voeg de helft van de ui en de scheermesjes toe, kruid met flink wat peper. Voeg de witte wijn toe, dek af en laat in enkele minuten alle scheermesjes openkomen. Zodra ze open zijn, giet je ze af. Vang zeker al het vocht op. Laat de scheermesjes afkoelen.

  3. 3

    Stoof nu in een scheutje olie de overige ui en de venkel tot ze zacht en licht gekaramelliseerd zijn. Blus met het vocht van de scheermesjes en de kippenbouillon. Laat 10 minuten zachtjes koken en mix fijn. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Pel en pers de knoflook. Hak de bladpeterselie fijn. Meng de peterselie met de knoflook, het citroensap en 2 eetlepels olie. Leg de scheermesjes op een bakplaat en lepel er de peterseliemengeling over. Kruid met peper en zout. Zet enkele minuten onder de grill.

  5. 5

    Serveer de soep met de warme scheermesjes en werk af met venkelgroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gekaramelliseerde venkelsoep met gegrilde scheermesjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!