Plattekaastaart met appel
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Plattekaastaart met appel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk fris en verrassend, deze appeltaart met plattekaas.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175°C. Beboter de springvorm en beleg met bakpapier.

  2. 2

    Meng de bloem met de suiker, het hazelnootpoeder, een snuifje zout en de koude boter in de keukenmachine, of met de mixer, tot een kruimelig deeg.

  3. 3

    Doe 2/3 van het deeg in de springvorm, druk goed aan met de achterkant van een lepel en bestrooi met het paneermeel. Zet de springvorm en de rest van het deeg 20 minuten in
    de koelkast.

  4. 4

    Schil de appelen en snij in 8 partjes, besprenkel met het citroensap. Klop de eieren romig met de suiker en de vanillesuiker. Voeg het griesmeel, de bloem, mascarpone en plattekaas toe en meng.

  5. 5

    Dep de appelpartjes droog met keukenpapier en verdeel over de afgekoelde taartbodem. Giet het kaasmengsel erbij en verkruimel het hazelnootdeeg erover.

  6. 6

    Bak de taart 1 uur en 15 minuten in de oven. Als de bovenkant te donker kleurt, dek dan af met aluminiumfolie. Haal de taart uit de oven, laat helemaal afkoelen en zet minimum 2 uur in de koelkast.
     

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175°C. Beboter de springvorm en beleg met bakpapier.

  2. 2

    Meng de bloem met de suiker, het hazelnootpoeder, een snuifje zout en de koude boter in de keukenmachine, of met de mixer, tot een kruimelig deeg.

  3. 3

    Doe 2/3 van het deeg in de springvorm, druk goed aan met de achterkant van een lepel en bestrooi met het paneermeel. Zet de springvorm en de rest van het deeg 20 minuten in
    de koelkast.

  4. 4

    Schil de appelen en snij in 8 partjes, besprenkel met het citroensap. Klop de eieren romig met de suiker en de vanillesuiker. Voeg het griesmeel, de bloem, mascarpone en plattekaas toe en meng.

  5. 5

    Dep de appelpartjes droog met keukenpapier en verdeel over de afgekoelde taartbodem. Giet het kaasmengsel erbij en verkruimel het hazelnootdeeg erover.

  6. 6

    Bak de taart 1 uur en 15 minuten in de oven. Als de bovenkant te donker kleurt, dek dan af met aluminiumfolie. Haal de taart uit de oven, laat helemaal afkoelen en zet minimum 2 uur in de koelkast.
     

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.