Witloofsoep met handgepelde garnalen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Witloofsoep met handgepelde garnalen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Let op de presentatie van dit feestelijk soepje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Maak het witloof schoon en snij het in stukken (hou wel enkele blaadjes apart om de soep te garneren). Stoof de stukjes witloof samen met het venkelzaad (dat je eerst een beetje kneust) in een soeppan met een klontje boter.

  2. 2

    Giet de bouillon bij de groenten, breng de soep aan de kook en laat ze 20 minuten sudderen.

  3. 3

    Mix de soep en roer er een scheutje pastis door. Brneg ze op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Bak de blaadjes witloof voor het garnituur kort in een braadpan met een klontje boter.

  5. 5

    Verdeel de soep over kommetjes of borden en werk ze af met het gebakken witloof en de garnalen. Serveer er de room apart bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Maak het witloof schoon en snij het in stukken (hou wel enkele blaadjes apart om de soep te garneren). Stoof de stukjes witloof samen met het venkelzaad (dat je eerst een beetje kneust) in een soeppan met een klontje boter.

  2. 2

    Giet de bouillon bij de groenten, breng de soep aan de kook en laat ze 20 minuten sudderen.

  3. 3

    Mix de soep en roer er een scheutje pastis door. Brneg ze op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Bak de blaadjes witloof voor het garnituur kort in een braadpan met een klontje boter.

  5. 5

    Verdeel de soep over kommetjes of borden en werk ze af met het gebakken witloof en de garnalen. Serveer er de room apart bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.