Oosterse roodloofsalade
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Oosterse roodloofsalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Witloofvariant

bereiding
  1. 1

    Snij de paprika's in 2 en gril ze in de oven op 180°C op de snijkant, tot het vel begint los te komen. Laat afkoelen, pel ze en snij in reepjes.

  2. 2

    Spoel het witloof, snij het overlangs in twee, verwijder de harde kern en snij in reepjes.

  3. 3

    Meng het witloof samen met de paprika's, de sojascheuten en de koriander in een schaal.

  4. 4

    Vermeng voor de vinaigrette het citroensap met de mosterd, de olijfolie, zoet en peper.

  5. 5

    Serveer de salade op een bord. Werk af met de vinaigrette, de geroosterde amandelen en koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Snij de paprika's in 2 en gril ze in de oven op 180°C op de snijkant, tot het vel begint los te komen. Laat afkoelen, pel ze en snij in reepjes.

  2. 2

    Spoel het witloof, snij het overlangs in twee, verwijder de harde kern en snij in reepjes.

  3. 3

    Meng het witloof samen met de paprika's, de sojascheuten en de koriander in een schaal.

  4. 4

    Vermeng voor de vinaigrette het citroensap met de mosterd, de olijfolie, zoet en peper.

  5. 5

    Serveer de salade op een bord. Werk af met de vinaigrette, de geroosterde amandelen en koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.