Ratatouille
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Ratatouille

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Pel de uien en de knoflook en hak ze grof. Snij de aubergine in blokjes, de courgettes in schijfjes en de paprika’s in blokjes. Pel de tomaten en snij in partjes. Schil de aardappelen en snij in plakken.

  2. 2

    Kruid de aubergines met zout en bak ze goudbruin in een flinke scheut olijfolie. Schep ze uit de pan en zet even apart.

  3. 3

    Fruit in dezelfde pan de ui. Doe er de paprika en knoflook bij en laat meebakken. Voeg er vervolgens de tomaten, courgettes en aardappelen aan toe en breng aan de kook.

  4. 4

    Laat 30 minuten sudderen op een zacht vuur tot de groenten en aardappelen gaar zijn. Leg er de aubergines opnieuw bij.

  5. 5

    Voeg Provençaalse kruiden, rozemarijn, peper en zout naar smaak toe.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel de uien en de knoflook en hak ze grof. Snij de aubergine in blokjes, de courgettes in schijfjes en de paprika’s in blokjes. Pel de tomaten en snij in partjes. Schil de aardappelen en snij in plakken.

  2. 2

    Kruid de aubergines met zout en bak ze goudbruin in een flinke scheut olijfolie. Schep ze uit de pan en zet even apart.

  3. 3

    Fruit in dezelfde pan de ui. Doe er de paprika en knoflook bij en laat meebakken. Voeg er vervolgens de tomaten, courgettes en aardappelen aan toe en breng aan de kook.

  4. 4

    Laat 30 minuten sudderen op een zacht vuur tot de groenten en aardappelen gaar zijn. Leg er de aubergines opnieuw bij.

  5. 5

    Voeg Provençaalse kruiden, rozemarijn, peper en zout naar smaak toe.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.