Recept

Ratatouille met sardientjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Je hoeft de groenten niet per se vooraf te roosteren, maar zo komen de smaken wel extra goed tot hun recht. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 220°C. Spoel de courgette, aubergines en paprika en snij ze in repen. Leg de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat en hussel er 4 eetlepels olijfolie onder. Rooster ze 20 minuten in de oven.

  2. 2

    Pel en plet 1 teentje knoflook. Pel de uien en snij ze in ringen. Spoel de tomaten en snij ze in blokjes. Stoof de ui en de knoflook aan in 2 eetlepels olijfolie en voeg er de citroentijm en de tomatenblokjes aan toe.

  3. 3

    Haal de geroosterde groenten uit de oven en doe ze bij de tomatensaus. Laat de ratatouille 10 minuten op een zacht vuur sudderen.

  4. 4

    Hou enkele takjes peterselie apart. Meng het basilicum, de rest van de peterselie, het sap van 1 citroen en 1 teentje knoflook met de Griekse yoghurt en mix de saus glad. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Bak intussen de sardientjes in een braadpan met 2 eetlepels olijfolie 2 minuten aan elke kant. Kruid met peper en zout. Pers er 1⁄2 citroen over uit en werk af met de rest van de peterselie. Serveer met de ratatouille en de yoghurt. Lekker met wat brood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ratatouille met sardientjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!