Pittige witloofsoep
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pittige witloofsoep

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Vol energie!

bereiding
  1. 1

    Spoel het witloof en snij het fijn. Laat 50 g boter smelten in een pan en voeg de ui toe. Laat even stoven. Voeg dan het witloof toe en laat 10 minuten suderen. Kruid met peper en zout.

  2. 2

    Giet er de wijn bij, laat even verdampen en voeg dan 650 ml melk, de kippenbouillon en de laurierblaadjes toe. Breng aan de kook. Meng de bloem met de resterende melk en het currypoeder en voeg bij de soep. Roer goed.

  3. 3

    Kook 25 minuten op een middelmatig vuur.

  4. 4

    Werk af met de gemalen parmezaan en de rest van de boter.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel het witloof en snij het fijn. Laat 50 g boter smelten in een pan en voeg de ui toe. Laat even stoven. Voeg dan het witloof toe en laat 10 minuten suderen. Kruid met peper en zout.

  2. 2

    Giet er de wijn bij, laat even verdampen en voeg dan 650 ml melk, de kippenbouillon en de laurierblaadjes toe. Breng aan de kook. Meng de bloem met de resterende melk en het currypoeder en voeg bij de soep. Roer goed.

  3. 3

    Kook 25 minuten op een middelmatig vuur.

  4. 4

    Werk af met de gemalen parmezaan en de rest van de boter.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.