• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pasta met rivierkreeftjes en citroen-ricottapesto

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Verwijder de zaadjes uit de pepertjes!

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Boen de citroen schoon en rasp de schil. Snij het pepertje in ringen. Hak het basilicum fijn (hou enkele blaadjes apart voor de afwerking).

  2. 2

    Meng in de keukenmachine 1 eetlepel geraspte citroenschil met ricotta, het basilicum en de helft van de parmazaan tot een gladde pesto. Breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Verwarm de passata en kriud met oregano, peper en zout. Meng de penne met de passata.

  4. 4

    Verhit een pan met olijfolie. Bak er de rivierkreeftjes met het chilipepertje en de amandelschilfers even in aan.

  5. 5

    Verdeel de pasta over borden, lepel er wat van de ricottapesto over en wat gebakken rivierkreeftjes. Werk af met een blaadje basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Boen de citroen schoon en rasp de schil. Snij het pepertje in ringen. Hak het basilicum fijn (hou enkele blaadjes apart voor de afwerking).

  2. 2

    Meng in de keukenmachine 1 eetlepel geraspte citroenschil met ricotta, het basilicum en de helft van de parmazaan tot een gladde pesto. Breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Verwarm de passata en kriud met oregano, peper en zout. Meng de penne met de passata.

  4. 4

    Verhit een pan met olijfolie. Bak er de rivierkreeftjes met het chilipepertje en de amandelschilfers even in aan.

  5. 5

    Verdeel de pasta over borden, lepel er wat van de ricottapesto over en wat gebakken rivierkreeftjes. Werk af met een blaadje basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.