Strudel met gehakt en rodekool
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Strudel met gehakt en rodekool

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175°C.

  2. 2

    Pel en snipper de ui. Stoof 5 minuten in een likje olie. Laat even afkoelen. Vermeng de ui met het gehakt en het ei en kneed goed door. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Vorm een langwerpig worstje van het gehakt.

  4. 4

    Schil de appel, verwijder klokhuis en pitten en snij hem in dunne partjes. Rol het bladerdeeg dun uit. Schep op een kant van het deeg de helft van de rodekool, daarop de helft van de appelplakjes en vervolgens het gehakt. Dek af met de rest van de appelplakjes en de rodekool. Rol stevig dicht.

  5. 5

    Leg de strudel op een met bakpapier bedekte bakplaat en bestrijk hem met het losgeklopte ei. Zet de strudel 25 minuten in het midden van de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175°C.

  2. 2

    Pel en snipper de ui. Stoof 5 minuten in een likje olie. Laat even afkoelen. Vermeng de ui met het gehakt en het ei en kneed goed door. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Vorm een langwerpig worstje van het gehakt.

  4. 4

    Schil de appel, verwijder klokhuis en pitten en snij hem in dunne partjes. Rol het bladerdeeg dun uit. Schep op een kant van het deeg de helft van de rodekool, daarop de helft van de appelplakjes en vervolgens het gehakt. Dek af met de rest van de appelplakjes en de rodekool. Rol stevig dicht.

  5. 5

    Leg de strudel op een met bakpapier bedekte bakplaat en bestrijk hem met het losgeklopte ei. Zet de strudel 25 minuten in het midden van de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.