Recept

Heilbotfilet met aardappelschubben

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De schubben van aardappel bezorgen de vis een krokant korstje en maken dit gerecht extra mooi.

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en kook ze beetgaar in gezouten water (ze mogen niet uit elkaar vallen). Laat ze even afkoelen en snijd ze in mooie flinterdunne plakjes.

  2. 2

    Bestrijk een ovenschaal met boter. Pocheer de visf ilets in ongeveer 8 à 10 minuten gaar in de visbouillon. Haal ze met een schuimspaan uit de pan, laat ze goed uitlekken en leg ze in de ovenschaal. Kruid met peper en zout. Pers de knoflook en meng hem met de gedroogde tijm en de olijfolie. Bestrijk er de visf ilets mee.

  3. 3

    Schik de plakjes aardappel als dakpannetjes op de visf ilets. Verdeel er de 40 g boter in vlokjes over. Bestrooi de plakjes aardappel met de gruyère en wat chilipoeder en zet de schaal enkele minuten onder de grill tot de aardappeltjes bruin zijn.

  4. 4

    Serveer de vis met groenten naar keuze. Gestoofd witloof is er bijvoorbeeld heel lekker bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Heilbotfilet met aardappelschubben

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!