Recept

Minicalzone met ham, tomaat en mozzarella

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijke gesloten pizzaatjes

bereiding
  1. 1

    Los de gist op in 150 ml lauwwarm water. Doe de bloem in een mengkom en maak een kuiltje in het midden. Giet hier het gistmengsel in, roer er wat bloem door, voeg de olijfolie en een snuifje suiker toe en meng met de bloem. Voeg op het laatst het zout toe en kneed een paar minuten op een met bloem bestoven werkvlak door tot een glad en elastisch deeg. Voeg indien nodig nog wat bloem of water toe. Maak een bal van het deeg en laat die 30 minuten rijzen onder een theedoek.

  2. 2

    Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak met de hand tot een worst en rol die met de deegrol uit tot een smalle rechthoek van 20 x 40 cm, de korte zijde naar onderen. Druk zachtjes (niet uitsteken!) met een dresseerring 4 cirkels in de onderste helft van het deeg. Laat er wat ruimte tussen en blijf van de randen weg.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 220°C op de heteluchtstand. Verdeel de passata en de mozzarella over de rondjes en ga er even met de pepermolen over. Beleg met de opgevouwen hamplakken(zorg dat deze binnen de contouren van de rondjes blijven). Vouw de bovenste deeghelft over de onderste, druk voorzichtig aan rondom de vulling en steek de calzones uit met de ingevette dresseerring van 8 cm diameter.

  4. 4

    Leg de minicalzones op een met bakpapier beklede bakplaat en zet ze in het midden van de hete oven. Bak ze in 13 à 15 minuten goudbruin.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Minicalzone met ham, tomaat en mozzarella

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!