Gevulde croissants met tonijn
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gevulde croissants met tonijn

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Pel en snipper de ui. Pel en ontpit de tomaten en snij ze in blokjes. Halveer het chilipepertje overlangs en verwijder zaadjes en zaadlijsten. Spoel de kappertjes. Laat de tonijn uitlekken en verbrokkel hem met een vork.

  3. 3

    Fruit de ui glazig in een likje olijfolie. Voeg de tomaten, chilipeper en bouillon toe. Laat 5 minuten koken. Verwijder de chilipeper. Voeg de kappertjes en de tonijn toe en breng op smaak met limoensap, peper en zout.

  4. 4

    Leg de driehoekjes croissantdeeg op het werkvlak. Schep er wat vulling op en rol stevig dicht, van de brede kant naar de punt toe. Bestrijk de croissants met gesmolten boter. Bak ze 12 minuten in het midden van de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Pel en snipper de ui. Pel en ontpit de tomaten en snij ze in blokjes. Halveer het chilipepertje overlangs en verwijder zaadjes en zaadlijsten. Spoel de kappertjes. Laat de tonijn uitlekken en verbrokkel hem met een vork.

  3. 3

    Fruit de ui glazig in een likje olijfolie. Voeg de tomaten, chilipeper en bouillon toe. Laat 5 minuten koken. Verwijder de chilipeper. Voeg de kappertjes en de tonijn toe en breng op smaak met limoensap, peper en zout.

  4. 4

    Leg de driehoekjes croissantdeeg op het werkvlak. Schep er wat vulling op en rol stevig dicht, van de brede kant naar de punt toe. Bestrijk de croissants met gesmolten boter. Bak ze 12 minuten in het midden van de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.