Recept

Pasteitjes met fazant en paddenstoelen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Snij de fazantfilets in reepjes. Kruid ze met peper en zout. Haal ze door de bloem en bak ze kort aan in flink wat boter. Doe over in een kookpot.

  2. 2

    Fruit de sjalot glazig in een likje olie. Blus met de kippenbouillon en de rode wijn. Voeg de sjalotjes bij de fazant, samen met tijm en laurier. Dek af en laat 20 minuten sudderen tegen de kook aan.

  3. 3

    Borstel de bospaddenstoelen schoon. Bak ze kort op hoog vuur in boter of olie.

  4. 4

    Verwarm de bladerdeegpasteitjes in de oven op 160°C.

  5. 5

    Giet de room bij de fazantenragout. Laat 2 minuten zachtjes koken, zodat de saus wat kan indikken. Voeg de gebakken bospaddenstoelen toe en warm nog even door. Verwijder tijm en laurier. Kruid naar smaak bij met peper en zout.

  6. 6

    Schep de ragout in de bladerdeegbakjes. Werk af met gehakte peterselie en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pasteitjes met fazant en paddenstoelen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!