Recept

Pasta met fazant, cognacsaus, worteltjes en aardpeerchips

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een feestelijke pasta met fazant die ideaal is voor op je kerstmenu. 

bereiding
  1. 1

    Schraap de worteltjes schoon en kook ze beetgaar in lichtgezouten water. Giet af en bak goudbruin in de boter. Kruid met peper en zout.

  2. 2

    Rol het pastadeeg dun uit. Gebruik een gekarteld pastawieltje en snij ribbellintjes uit het deeg. Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water. Bak de fazantenfilets aan beide kanten goudbruin en gaar in boter en olijfolie. Kruid met peper en zout. Blus met de cognac en laat de alcohol verdampen. Giet er de bouillon bij. Haal het vlees uit de pan en hou warm. Roer de aanbaksels los. Laat de bouillon inkoken tot de helft. Voeg de room toe en kruid met peper en zout. Laat inkoken tot sausdikte en

  3. 3

    Schil de aardperen en snij ze in dunne plakjes. Bak ze krokant in hete olijfolie. Kruid met peper en zout en laat ze uitlekken op keukenpapier.

  4. 4

    Verdeel de pasta en de worteltjes over de borden en overgiet rijkelijk met de saus. Leg er de fazantenfilet bij. Werk af met de aardpeerchips.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pasta met fazant, cognacsaus, worteltjes en aardpeerchips

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!