Bresiliennetaart
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Bresiliennetaart

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Toetje om U tegen te zeggen

bereiding
  1. 1

    Maak eerst het deeg. Verkruimel de gist en los op in de melk. Doe de bloem en het zout in een kom, maak een kuiltje in het midden en strooi er de suiker in en de in blokjes gesneden boter rond. Giet het mengsel en het ei in het kuiltje en kneed alles tot een homogeen deeg. Laat het op een warme plaats afgedekt met een keukendoek 30 minuten rijzen.

  2. 2

    Klop voor de vulling de eieren los met de bloem en de suiker. Roer er de rijstpap door.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het deeg uit en leg het in een ingevette taartvorm van 26 cm diameter. Prik gaatjes in het deeg.

  4. 4

    Giet de vulling op de taartbodem (blijf 1 à 2 cm onder de rand) en bak de taart 30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat eerst afkoelen en ontvorm daarna.

  5. 5

    Klop de slagroom over de taart. Bestrooi met bresiliennenootjes en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak eerst het deeg. Verkruimel de gist en los op in de melk. Doe de bloem en het zout in een kom, maak een kuiltje in het midden en strooi er de suiker in en de in blokjes gesneden boter rond. Giet het mengsel en het ei in het kuiltje en kneed alles tot een homogeen deeg. Laat het op een warme plaats afgedekt met een keukendoek 30 minuten rijzen.

  2. 2

    Klop voor de vulling de eieren los met de bloem en de suiker. Roer er de rijstpap door.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het deeg uit en leg het in een ingevette taartvorm van 26 cm diameter. Prik gaatjes in het deeg.

  4. 4

    Giet de vulling op de taartbodem (blijf 1 à 2 cm onder de rand) en bak de taart 30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat eerst afkoelen en ontvorm daarna.

  5. 5

    Klop de slagroom over de taart. Bestrooi met bresiliennenootjes en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.