Recept

Zeevruchtenschotel

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

De samenstelling van zo’n schotel is helemaal afhankelijk van je budget. Je kunt perfect een aantal schaal- of schelpdieren weglaten en vervangen door iets goedkopere soorten. Serveer je de schotel bij het aperitief, leg er dan vooral oesters, mosselen en diepzeegarnalen op.

bereiding
 1. 1

  Maak de oesters en de mosselen voorzichtig open. Snijd de kreeft en de krab met een scherp mes doormidden. Sla met de botte kant van het lemmet op de scharen van de kreeft en de krab. Zo breek je de pantsers en kun je het kreeften- en krabvlees er aan tafel makkelijk uithalen.

 2. 2

  Neem een grote, ondiepe schaal. Leg er een berg ijsschilfers op en druk ze goed aan. Leg er het zeewier op en zet de oesters, de kreeft en de krab vast in het ijs. Leg de ongepelde garnalen in een lege sint-jakobsschelp en steek de schelp in het ijs.

 3. 3

  Garneer de schotel met kwartjes citroen en plukjes peterselie. Werk ze verder af met de langoustines, de gamba’s en de diepzeegarnalen. Serveer de schotel meteen. Lekker met stokbrood en cocktailsaus of zelfgemaakte mayonaise.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zeevruchtenschotel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!