Recept

Tempura van rode poon met wasabimayonaise

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Snijd de vis in mooie reepjes. Kruid met peper en zout. Stel de friteuse in op 180°C.

  2. 2

    Meng de maizena met de bloem en het bakpoeder. Voeg er de gehakte koriander aan toe. Klop het eiwit los en voeg het met het spuitwater aan de bloemmix toe. Meng het niet te lang, het mag nog korrelig zijn. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Maak de wasabimayonaise. Roer de mayonaise los en doe er de wasabipasta en het citroensap bij. Wil je het nog pittiger, voeg er dan nog wat extra wasabi aan toe.

  4. 4

    Haal de visreepjes door het beslag en leg ze een voor een in de friteuse. Bak ze goudbruin in 3 minuten. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer ze met de wasabimayonaise, enkele korianderblaadjes en een halve limoen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tempura van rode poon met wasabimayonaise

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!