Quiche van rode ui
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Quiche van rode ui

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C.

  2. 2

    Pel de uien en snij ze in dunne ringen. Stoof ze aan in een likje olijfolie. Blus met het bier en laat zachtjes koken tot alle vloeistof verdampt is.

  3. 3

    Vet een rechthoekige ovenschaal in met olie. Leg het deeg in de vorm, druk lichtjes aan, maar laat het ietwat over de rand hangen.

  4. 4

    Beleg de deegbodem met plakjes ham. Klop de eieren los met de room, peterselie, peper en zout. Vermeng met de uien en schep het mengsel in de bakvorm. Dek af met plakjes abdijkaas.

  5. 5

    Rol de deegranden lichtjes naar binnen om de vulling af te lijnen. Bak de quiche 25 minuten in het midden van de oven. Werk af met gesnipperde peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C.

  2. 2

    Pel de uien en snij ze in dunne ringen. Stoof ze aan in een likje olijfolie. Blus met het bier en laat zachtjes koken tot alle vloeistof verdampt is.

  3. 3

    Vet een rechthoekige ovenschaal in met olie. Leg het deeg in de vorm, druk lichtjes aan, maar laat het ietwat over de rand hangen.

  4. 4

    Beleg de deegbodem met plakjes ham. Klop de eieren los met de room, peterselie, peper en zout. Vermeng met de uien en schep het mengsel in de bakvorm. Dek af met plakjes abdijkaas.

  5. 5

    Rol de deegranden lichtjes naar binnen om de vulling af te lijnen. Bak de quiche 25 minuten in het midden van de oven. Werk af met gesnipperde peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.