Rillette van konijn
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Rillette van konijn

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Bak de schouders rondom aan in een beetje ganzenvet, kruid met peper en zout en voeg ui, wortel, tijm en laurier toe. Blus met witte wijn, giet er zo veel water op dat het konijn onderstaat en laat ca. 2 uur zachtjes sudderen. Neem de schouders uit de pot, kook het kookvocht in en zeef het.

  2. 2

    Haal het vlees van het bot, doe het in een pan en voeg het ingekookte vocht toe samen met het ganzenvet. Laat dit ca. 2 uur konfijten op een zacht vuurtje. Haal de pan van het vuur en kruid alles met peper en zout. Giet het mengsel over in een pot, laat afkoelen, strooi er wat peperkorrels en tijm op en bewaar dit in de koelkast tot je het serveert.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Bak de schouders rondom aan in een beetje ganzenvet, kruid met peper en zout en voeg ui, wortel, tijm en laurier toe. Blus met witte wijn, giet er zo veel water op dat het konijn onderstaat en laat ca. 2 uur zachtjes sudderen. Neem de schouders uit de pot, kook het kookvocht in en zeef het.

  2. 2

    Haal het vlees van het bot, doe het in een pan en voeg het ingekookte vocht toe samen met het ganzenvet. Laat dit ca. 2 uur konfijten op een zacht vuurtje. Haal de pan van het vuur en kruid alles met peper en zout. Giet het mengsel over in een pot, laat afkoelen, strooi er wat peperkorrels en tijm op en bewaar dit in de koelkast tot je het serveert.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.