Provençaals konijn
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Provençaals konijn

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Konijn op z'n Frans!

bereiding
  1. 1

    Schraap de wortelen, snij ze in plakjes. Pel en snipper de uien en de knoflook fijn. Pel de tomaten, plet ze grof met een vork. 

  2. 2

    Kruid de konijnenbouten met peper en zout. Braad ze kort rondom aan in een beetje hete olijfolie. Zet ze aan de kant. 

  3. 3

    Fruit in dezelfde pan de uien glazig. Doe er de knoflook, de wortelen en de tomaten bij. Blus met de wijn en laat kort in koken. 

  4. 4

    Leg de konijnenbouten op de groenten. Giet er de bouillon bij. Voeg er het kruidentuiltje, de tijm en de rozemarijn aan toe. 

  5. 5

    Dek af en laat 30 minuten zacht stoven. Serveer goed heet.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Schraap de wortelen, snij ze in plakjes. Pel en snipper de uien en de knoflook fijn. Pel de tomaten, plet ze grof met een vork. 

  2. 2

    Kruid de konijnenbouten met peper en zout. Braad ze kort rondom aan in een beetje hete olijfolie. Zet ze aan de kant. 

  3. 3

    Fruit in dezelfde pan de uien glazig. Doe er de knoflook, de wortelen en de tomaten bij. Blus met de wijn en laat kort in koken. 

  4. 4

    Leg de konijnenbouten op de groenten. Giet er de bouillon bij. Voeg er het kruidentuiltje, de tijm en de rozemarijn aan toe. 

  5. 5

    Dek af en laat 30 minuten zacht stoven. Serveer goed heet.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.