Heilbot met courgette en tomaten
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Heilbot met courgette en tomaten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Dompel de tomaten enkele seconden onder in kokend water. Laat ze schrikken onder ijskoud water, pel ze, verwijder de pitjes en snij ze in blokjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Spoel de courgette en snij in plakjes. Snij de olijven in ringen.

  2. 2

    Bestrijk vier ovenschaaltjes met olijfolie. Hussel alle groenten door elkaar en verdeel ze over de schaaltjes. Besprenkel met de helft van het citroensap. Kruid met peper, zout en oregano.

  3. 3

    Spoel de vis en dep droog, snij ‘m in vier stukken en leg op de groenten. Besprenkel met de rest van het citroensap. Kruid met peper en zout en schuif 8 minuten in de oven.

  4. 4

    Serveer de vis met ‘n takje oregano.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Dompel de tomaten enkele seconden onder in kokend water. Laat ze schrikken onder ijskoud water, pel ze, verwijder de pitjes en snij ze in blokjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Spoel de courgette en snij in plakjes. Snij de olijven in ringen.

  2. 2

    Bestrijk vier ovenschaaltjes met olijfolie. Hussel alle groenten door elkaar en verdeel ze over de schaaltjes. Besprenkel met de helft van het citroensap. Kruid met peper, zout en oregano.

  3. 3

    Spoel de vis en dep droog, snij ‘m in vier stukken en leg op de groenten. Besprenkel met de rest van het citroensap. Kruid met peper en zout en schuif 8 minuten in de oven.

  4. 4

    Serveer de vis met ‘n takje oregano.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.