Courgettegratin
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Courgettegratin

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Vegetarische ovenschotel

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 2

    Pel en hak de sjalot en de knoflook. Stoof aan in 1 kl boter, bestrooi met bloem en bak al roerend even. Blus met de bouillon en de melk. Laat al roerend indikken. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  3. 3

    Snij de courgette in lange plakken, de paprika in reepjes. Schil de aardappelen, rasp ze grof en meng ze met de saus en de emmentaler.

  4. 4

    Lepel een laagje saus in een ingevette ovenschaal. Leg er een laagje courgette en paprika bij. Herhaal tot alles opgebruikt is, en eindig met saus.

  5. 5

    Bestrooi met paneermeel en parmezaan. Verdeel er vlokjes boter over en zet 40 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 2

    Pel en hak de sjalot en de knoflook. Stoof aan in 1 kl boter, bestrooi met bloem en bak al roerend even. Blus met de bouillon en de melk. Laat al roerend indikken. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  3. 3

    Snij de courgette in lange plakken, de paprika in reepjes. Schil de aardappelen, rasp ze grof en meng ze met de saus en de emmentaler.

  4. 4

    Lepel een laagje saus in een ingevette ovenschaal. Leg er een laagje courgette en paprika bij. Herhaal tot alles opgebruikt is, en eindig met saus.

  5. 5

    Bestrooi met paneermeel en parmezaan. Verdeel er vlokjes boter over en zet 40 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.