Courgettegratin
bereiding
- 
                        1 Verwarm de oven voor op 200°C. 
- 
                        2 Pel en hak de sjalot en de knoflook. Stoof aan in 1 kl boter, bestrooi met bloem en bak al roerend even. Blus met de bouillon en de melk. Laat al roerend indikken. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. 
- 
                        3 Snij de courgette in lange plakken, de paprika in reepjes. Schil de aardappelen, rasp ze grof en meng ze met de saus en de emmentaler. 
- 
                        4 Lepel een laagje saus in een ingevette ovenschaal. Leg er een laagje courgette en paprika bij. Herhaal tot alles opgebruikt is, en eindig met saus. 
- 
                        5 Bestrooi met paneermeel en parmezaan. Verdeel er vlokjes boter over en zet 40 minuten in de oven. 
 
                                                     
                 
                 
                 
                 
                                 
                 
                 
                