Recept

Lamsgehaktschotel met linzen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke ovenschotel met lamsgehakt, zoete aardappel en linzen. 

bereiding
  1. 1

    Zet een pan gezouten water op voor de zoete aardappelen. Schil ze, spoel ze, snij ze in stukken en kook ze in 10 à 12 minuten gaar.

  2. 2

    Pel intussen de ui en snipper fijn. Pel de teentjes knoflook en pers ze door de knijper. Bak het gehakt in 6 à 8 min. rul in hete olijfolie. Doe er de fijngesnipperde ui, de knoflook en alle specerijen bij en roerbak nog 1 à 2 min.

  3. 3

    Giet de zoete aardappelen af, prak ze fijn met de pureestamper en roer er de yoghurt door. Kruid met peper en zout en zet opzij. Verwarm de oven voor op 200° C.

  4. 4

    Doe de tomatenblokjes en de bouillon bij het gehakt, breng aan de kook en laat 4 à 5 min. sudderen op een zacht vuurtje tot de vloeistof voor de helft ingekookt is. Giet de linzen af en roer ze door de gehaktsaus, samen met de gehakte peterselie. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Schep het gehaktmengsel in een ovenschaal, verdeel er de aardappelpuree over en schuif de gehaktschotel in de hete oven. Laat 15 à 20 min. bakken tot de bovenkant lichtjes goudbruin kleurt, bestrooi met peterselie en serveer met een fris groen slaatje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lamsgehaktschotel met linzen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!