Recept

Pompoenstoemp met broccoli en gefrituurde ui

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de friteuse voor op 180°C. Schil de pompoen en de aardappelen en snij ze in kleine stukken. Verdeel de broccoli in roosjes.

  2. 2

    Kook de pompoen en de aardappelen gaar in de kippenbouillon. Giet af en vang de bouillon op. Pureer de groenten met de stamper. Doe er eventueel wat warme bouillon bij, de stoemp mag lekker smeuïg zijn. Kruid naar smaak bij met peper en zout. Hou warm op een zacht vuur.

  3. 3

    Bak de broccoli op in wat boter. Kruid met nootmuskaat en peper. Schep ze door de stoemp.

  4. 4

    Pel de rode uien en snij ze in fijne ringen. Bak ze 1 minuut in de friteuse. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

  5. 5

    Kruid de koteletten met peper en zout. Bak ze 5 minuten aan elke kant in boter en/of wat olie.

  6. 6

    Blus de braadpan van het vlees met een kopje water en de vleesfond. Laat 1 minuut inkoken en neem van het vuur. Werk de saus op met vlokjes ijskoude boter.

  7. 7

    Verdeel vlees en stoemp over borden en leg er de uiringen bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pompoenstoemp met broccoli en gefrituurde ui

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!